Over mij

Hoi, ik ben Susan Suèr. Ik ben in 2002 afgestudeerd als kunsthistoricus, met als specialisatie middeleeuwse handschriften. Na een paar maanden lerarenopleiding kunstgeschiedenis ging ik als educatief medewerker bij het Regionaal Archief Leiden aan de slag.

Bij de opvolger, Erfgoed Leiden en Omstreken, ben ik nog steeds werkzaam, inmiddels als projectleider educatie. Ik vind het heerlijk om met mijn neus in de archieven en oude bronnen te zitten. Misschien wel nóg fijner vind ik het om andere mensen enthousiast te maken voor historisch bronnenonderzoek. Ik heb de allerleukste baan!

In 2018 heb ik mijn master publieksgeschiedenis gehaald. Tegen die tijd was ik al zwaar gebiologeerd geraakt door de rechterlijke archieven. Mijn scriptieonderzoek gaat dan ook specifiek over die archieven en hoe je ze kunt inzetten voor educatie en publieksbereik.

Archiefonderzoek is een soort detectivewerk. Elke keer als je een klein puzzelstukje vindt, wordt het plaatje wat completer. Na mijn afstuderen wilde ik graag verder onderzoek doen in de rechterlijke archieven, gewoon omdat het zo'n fijne bezigheid is. Mijn vrije tijd besteed ik daarom aan het graven naar informatie over Maria van Nispen, de cipierster van het Gravensteen.